Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief.

Terug

'Leuk en leerzaam om nieuwelingen samen te zien werken met ervaren medewerkers'

Elvira Lindelauf is sinds afgelopen zomer interim HR-manager bij zorgorganisatie PSW. Ze had meteen meer dan genoeg te doen, sterker nog: er was behoefte aan éxtra HR-hulp. En daar konden de adviseurs van Reijn goed bij helpen.

De keuze voor Reijn

“Toen ik in de zomer bij PSW begon, waren er al twee Reijn-consultants aan het werk bij PSW. Vervolgens hebben we dit uitgebreid met de inzet van twee extra HR-trainees op diverse HR-projecten. Waarom Reijn? Ze houden veelvuldig contact en denken goed met ons mee. Dat is fijn!”

Inzoomen op vraagstukken

“Er was behoefte aan doorontwikkeling van de organisatie op thema’s als ‘Binden & Boeien’, ‘Recruitment’, ‘Onboarding’ en ‘Casemanagement verzuim’. We wilden graag iets met deze vraagstukken, maar naast de dagelijks werkzaamheden ontbrak het soms simpelweg aan tijd. We hadden er de mankracht niet voor.”

Jonge collega's

“De interim-HR-collega’s van Reijn waren vooral jonge collega’s die een traineeship volgden. Het was leuk en leerzaam om nieuwelingen in het vakgebied samen te zien werken met ervaren medewerkers. Dat is een wisselwerking, ze leren van elkaar. Jongere medewerkers hebben een frisse blik. Daarnaast vind ik het een voordeel dat de adviseurs van Reijn bij meerdere organisaties werken en dus overal iets meepikken. Ook nemen ze vraagstukken uit de praktijk mee in hun traineeship. Wij kunnen vervolgens iets met de kennis die zij overal opdoen. En andersom nemen ze wat ze hier leren mogelijk weer mee naar andere organisaties.”

Herpositionering HR-afdeling

“Er gaat veel veranderen bij de huidige HR-afdeling van PSW. Afgelopen jaar is er gewerkt aan een herpositionering van de afdeling naar een nieuw te vormen afdeling ‘Mens & Organisatie’. In de afdeling hebben we operationele HR- zaken ondergebracht binnen een Service Center. Hier kunnen zowel medewerkers als leidinggevenden terecht met al hun vragen op HR- gebied. Daarnaast hebben we tactisch strategische HR-Business Partners. Zij gaan regionaal werken in plaats van voor sectoren. Bij zo’n herpositionering komt flink wat kijken, daarom kwam de hulp van Reijn goed van pas.”

Over PSW

PSW (Pedagogisch Sociaal Werk) ondersteunt kinderen en volwassenen die begeleiding nodig hebben bij het richting en inhoud geven aan hun eigen leven. Zij bieden ondersteuning (van kwalitatief hoog niveau) bij wonen, dagbesteding, werken, onderwijs en vrije tijd. Hoe ze dit doen? Door altijd die ene stap extra te zetten en ook écht te doen wat ze beloven. Met 1.200 medewerkers en 450 vrijwilligers is PSW een middelgrote organisatie. Bij PSW wordt gewerkt binnen de drie sectoren: ‘Wonen’, ‘Junior & Thuis’ en ‘Dagbesteding & Werk’. Iedere HR-adviseur heeft naast zo’n sector één of twee projecten onder zijn hoede.