DRIESSENGROEP-REIJN-0172.jpg

Personeelshandboek

Twijfel je of het personeelshandboek van jouw organisatie nog volledig voldoet aan actuele wet- en regelgeving? Is het makkelijk leesbaar of wellicht een draak van een document? De meesters in HRM van Reijn helpen je jouw personeelshandboek te actualiseren en te verbeteren door het personeelshandboek onder de loop te nemen en je te voorzien van een advies. Beschik je nog niet over een personeelshandboek of is er meer nodig dan een analyse? Ook dan staat Reijn voor je klaar.

Een analyse van jouw personeelshandboek

Een personeelshandboek bevat alle afspraken tussen jouw organisatie en de medewerkers, zoals afspraken rondom loon, werktijden, ziekteverzuim en woon-werkverkeer. Wij begrijpen de uitdagingen waar jullie mee te maken hebben als het gaat om het bijhouden van personeelshandboeken in een wereld vol veranderende wet- en cao-regelgeving. Daarom bieden wij de Personeelshandboek Analyse aan. Een krachtige tool die specifiek is ontwikkeld om organisaties in de overheid, het onderwijs en de zorg te ondersteunen bij het controleren en up-to-date houden van personeelshandboeken.

Op basis van een checklist doorlopen wij het personeelshandboek van jouw organisatie en geeft de Analyse jou:

  • een overzicht van de regelingen die geüpdatet moeten worden naar aanleiding van nieuwe wetgeving en de cao;
  • een overzicht van verwijzingen die geüpdatet moeten worden;
  • een advies voor het toevoegen van regelingen;
  • een advies m.b.t. opmaak en toegankelijkheid.

De prijs voor de Personeelshandboek Analyse is € 1.995,- excl. btw.

Jouw personeelshandboek laten controleren?

4 voordelen van de
Personeelshandboek Analyse

Voordeel 1

Overzicht en advies

Met de Reijn Analyse ontvang je een duidelijk overzicht van de aanpassingen die nodig zijn in jullie personeelshandboek als gevolg van nieuwe wet- en cao-regelgeving. Dit bespaart niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat jullie handboek altijd in lijn is met de actuele wet- en regelgeving.

Voordeel 2

Ontbrekende verplichte regelingen

Je ontvangt een overzicht van alle verplichte regelingen die ontbreken in jullie handboek, evenals aanbevelingen voor toe te voegen regelingen, worden inzichtelijk gemaakt. Dit verzekert dat jullie personeelshandboek aansluit bij de veelgestelde vragen van medewerkers en aan wettelijke vereisten voldoet. 

Voordeel 3

Optimale leesbaarheid

De Analyse bevat als laatste een advies om de leesbaarheid en structuur van het handboek te optimaliseren, zodat het handboek toegankelijk is voor alle medewerkers binnen de organisatie.

Voordeel 4

Overzichtelijke rapportage 

Je ontvangen een rapportage waarin bovenstaande punten zijn opgenomen. Tevens staat onze consultant voor je klaar om je indien gewenst te voorzien van een telefonische toelichting/advies. 

Wijzigen of verbeteren van je personeelshandboek?

Het advies vanuit de Analyse direct uitvoeren? Reijn kan het volledige proces van actualisatie of vernieuwing van het handboek voor jou uit handen nemen. We doen dit natuurlijk met input vanuit de organisatie. Je ontvangt vervolgens een actueel personeelshandboek op maat, herschreven met een passende, moderne schrijfstijl, met aandacht voor opmaak en de mogelijkheid tot uitbreiding van het handboek met nieuwe regelingen. Daarnaast kan Reijn een rol spelen in de begeleiding van het besluitvormingsproces richting College/bestuur, OR en/of GO. 

Beoordelingscyclus

Personeelshandboek voor Gemeente

Bij de invoering van de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) werd het verplicht voor gemeenten om lokale regelingen vast te leggen in een personeelshandboek. Veel gemeenten hebben ervoor gekozen om de lokale regelingen in eerste instantie alleen technisch om te zetten in een handboek. Vanuit onze ervaring zien we dat dit vaak resulteert in een minder leesbaar en onderhoudsintensief handboek. Nu de transitie van de WNRA achter de rug is, is het wat ons betreft tijd voor een handboek 2.0!

Vraag de Personeelshandboek Analyse aan

Wil jij met Reijn aan de slag met jouw personeelshandboek?

Maak een afspraak of bel Joost op 06 - 500 009 47