Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief.

Terug

“Ons team verpleegkundigen is volledig op sterkte door Reijn”

Comfortabel ouder worden? In Made kunnen senioren met een zorgvraag terecht bij Seniorenpartner De Wijngaerd. In totaal 240 zorgprofessionals leveren allerlei vormen van ouderenzorg: van steunkousen aanbrengen tot dagbesteding en van maaltijdbezorging tot intramurale zorg. Reijn hielp de organisatie met het op poten zetten van kwalitatieve werving. Aan het woord: Manager HR Henk Wijnands.

Behoefte

“Door een aantal wisselingen op HR-gebied stond de werving een tijdlang niet bovenaan onze prioriteitenlijst. Dat merkten we: we hadden een te hoog zzp’er-gehalte, waren slecht zichtbaar op wervingssites en hadden verouderde vacatureformats. Maar we misten de capaciteit en kennis om dat eens goed op te pakken. We zochten een professional die in een half jaar tijd ervoor zorgde dat de basis weer goed staat, zodat wij het daarna zelf kunnen onderhouden.”

Betrouwbare partij

“Reijn kende ik via mijn netwerk. Af en toe belden we om te sparren over ontwikkelingen binnen het HR-werkveld en De Wijngaerd. Toen ik terloops vertelde dat we hulp zochten bij onze werving, was het eigenlijk zo geregeld. Binnen enkele weken startte Joep bij ons. Een half jaar lang werkte hij twee dagen in de week bij ons in Made. Hij had een flinke reistijd, maar hij wilde kostte wat het kost op kantoor werken om het bedrijf goed te leren kennen.”

Wervingscampagne

“Joep hielp ons met meer zichtbaarheid op vacaturesites. Hij leverde templates, maakte een contentkalender en organiseerde een succesvolle wervingscampagne. Hij bracht via zijn netwerk ook een extern bureau in dat met ons meedacht over onze uitstraling, persona’s die bij ons passen en ons beleid op social media. Aan alles merkten wij dat Joep zich thuis voelde in de zorg. Dat moet ook wel. Als je zelf geen feeling hebt met de sector, kun je de vaak intrinsiek gemotiveerde zorgprofessionals ook niet goed bereiken in de werving. Toen zijn half jaar bij ons erop zat, konden wij prima verder uit de voeten.”

Succes 

“Hoewel Joep nog maar net klaar is, plukken we nu al de vruchten van zijn werk. Ons team van verpleegkundigen en verzorgenden is nu op sterkte.  Dat is in deze tijd echt héél bijzonder. Binnenkort staat een fusie op de planning. Wellicht werken we dan weer samen, want de succesgerichte en gedegen samenwerking met Reijn bevalt goed.”

Over Seniorenpartner De Wijngaerd

De Wijngaerd is een zelfstandige organisatie die vanuit kerndorp Made zorg en diensten verleent aan alle ouderen in de gemeente Drimmelen en in de omliggende regio. De Wijngaerd gaat een langdurige relatie aan met ouderen, die ondersteuning nodig hebben om aangenaam ouder te worden. De seniorenpartner is daarom veel meer dan een zorgcentrum en levert een compleet assortiment aan zorg en diensten bestaande uit: ondersteuning thuis, wijkverpleging, hulp bij het huishouden, dagbesteding, logeerzorg en verpleeghuiszorg.