Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief.

Terug

'Typisch Reijn: eigenaarschap en professionaliteit'

Een dik jaar geleden startte de eerste Reijn-professional bij Diamant-groep. Binnen no time hebben nóg vier intermediairs hun weg gevonden bij dit Tilburgse ontwikkel- en werkbedrijf. Waarom deze organisatie voor Reijn kiest? Aan het woord: Ronald van den Brink, hoofd financiële administratie en waarnemend hoofd personeel- en salarisadministratie bij Diamant-groep.

Zo ging het balletje rollen 

“Het begon allemaal eind 2021 met een bezettingsprobleem bij de personeelsadministratie. We zaten midden in een softwaremigratie naar AFAS en we zochten iemand die ons operationeel kon bijstaan, thuis was in AFAS en een bijdrage kon leveren in de aankomende verandering. Ik deed marktonderzoek en benaderde een aantal partijen. Reijn kwam vrij snel bovendrijven. Andere aanbieders hadden namelijk geen kandidaten die pasten in het profiel. En Reijn had er maar liefst twee. Ze schakelden supersnel en konden perfect in onze behoefte voorzien. In 2022 volgden daarom nog vier HR-adviseurs en personeelsadministrateurs.” 

Heldere communicatie  

“Reijn is een professionele partij. We weten precies wat we van hun mensen mogen verwachten op de werkvloer. Intermediairs worden ook goed begeleid. Voor sommige was het hun eerste interim-opdracht, maar dat was absoluut niet te merken. Er lag een heel draaiboek klaar en er werd op vaste momenten geëvalueerd. Dat is voor hen, maar ook voor ons, heel fijn samenwerken.”

Veranderbereidheid 

“Het valt ons op dat Reijn professionals selecteert op veranderbereidheid en eigenaarschap. Waar vaste medewerkers veranderingen soms lastig vinden, zien zij het juist als een kans. Stuk voor stuk zijn ze ondernemend en pakken ze zaken proactief op. Ze bijten zich vast in problemen en stoppen pas als het opgelost is. ‘Waar haal jij al die leuke en kundige professionals toch vandaan? Ik zoek ook nog een tijdelijke invulling’, zei een collega laatst nog tegen me. De rest van de organisatie valt het dus ook op hoe goed ze bij ons passen. Terwijl deze tijdelijke kartrekkers ook wrijving zouden kunnen veroorzaken. Dat is gelukkig niet het geval, heel knap!”

Voorbeeld in service 

“Onze personeelsadministratie willen we doorontwikkelen naar een HR-servicedesk. Als ik het over serviceverlening heb, noem ik Reijn-professionals als voorbeeld van hoe je interne en externe klanten helpt. Ze hebben allemaal een prettige uitstraling, gedragen zich netjes, komen afspraken na en zijn servicegericht. De kip met de gouden eieren, voor een acceptabele prijs: dat levert Reijn. En snel ook! Binnen 48 uur heb ik elke keer een oplossing voor een bezettingsprobleem.” 

Over Diamant-groep 

Diamant-groep is een ontwikkel- en werkbedrijf uit Tilburg dat bijdraagt aan de participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Denk bijvoorbeeld aan mensen met een bijstandsuitkering, mensen met een handicap, personen die na verblijf in een gevangenis willen re-integreren of mensen die nieuw zijn in Nederland. Diamant-groep is eigendom van zes verschillende gemeentes die tegelijkertijd ook opdrachtgever zijn. Gemeentes dragen iemand aan, waarna Diamant-groep in de eigen infrastructuur of bij partners een passende werkplek aanbiedt. Het idee is altijd dat mensen zich op deze nieuwe werkplek verder ontwikkelen, zodat ze meer kans hebben om vervolgens bij een reguliere werkgever aan de slag te gaan.