Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief.

Terug

'Kwaliteit en frisse ideeën'

In haar carrière bij de gemeente Vlaardingen werkte Priscilla Altum, teamleider HRM, met verschillende consultants van Reijn. Het was een bewuste keuze om telkens voor deze organisatie te kiezen. “De consultants van Reijn leveren kwaliteit en het zijn spontane, initiatiefrijke mensen die bovendien heel leergierig zijn.”

Jong talent de ruimte geven

“Momenteel werkt een trainee van Reijn bij ons. Een bewuste keuze. Tijdens de gesprekken in de zoektocht naar een kandidaat, kwam ik al snel tot de conclusie dat we jong talent bij de gemeente Vlaardingen graag de ruimte geven. Ik wist dat ze geen ervaring had met de cao gemeenten, maar ik vind het wonderbaarlijk hoe snel deze trainee dat oppakt. Dat past ook bij het beeld dat ik van de consultants van Reijn heb: alle medewerkers zijn leergierig! Dat inspireert ons team ook weer. En als deze opdracht voorbij is, hebben we er hopelijk een ambassadeur voor de gemeente Vlaardingen bij!”

Positieve ervaringen

“Mijn ervaringen met de consultants van Reijn zijn goed. Ze leveren kwaliteit. Daar bedoel ik mee dat ze de organisatie voorzien van de juiste informatie. Maar ook dat ze inzien welke impact ze maken. In ons geval krijgen zo’n 500 medewerkers te maken met wat een consultant bedenkt. De consultants van Reijn houden rekening met die reikwijdte.” 

Leergierig

“Als ik met één woord de consultants moet omschrijven, is het: leergierig. Ze zuigen informatie op als een spons.” 

Collegiaal

“Je bouwt samen iets op, dus met onze vorige consultants heb ik nog altijd contact. Wat ik knap vind, is dat de consultants meteen meegaan met de flow. Ze maken voor mijn gevoel direct onderdeel uit van het team. We krijgen terug dat het bij ons ook voelt als een warm bad. Je moet er zelf natuurlijk ook in investeren, het is niet dat iemand hier maandag binnenloopt en dat wij geen beeld hebben van wat diegene komt doen.” 

Verbetervoorstellen

“Ik merk dat de consultants niet aarzelen om in een – voor hen nieuw- team verbetervoorstellen te doen. Ze zien kansen. En dan gaat het over zaken waar je als organisatie echt iets aan hebt. Dat is dan een voorstel waarbij gedacht wordt aan voor- en  nadelen én andere opties. Kortom: zo’n idee komt zorgvuldig tot stand, niet op basis van onderbuikgevoel.” 

Hofleverancier

“Als gemeente Vlaardingen hebben we geen afspraken met Reijn, in die zin zijn we vrij om de consultant te kiezen die we willen. Maar Reijn is in de loop der jaren een soort van hofleverancier geworden. Dat komt door de fijne samenwerking die we hebben. Ze ontzorgen ons echt. Ik ben nog nooit teleurgesteld door Reijn!’”