Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld je dan aan voor onze nieuwbrief.

Terug

“Als er mensen van Reijn komen schept dat rust”

Tijdens de fusie van huisartsenorganisaties SGE en DOH kon de afdeling HR wel wat extra handjes gebruiken. En dus aarzelde interim-hoofd Suzanne Josephi niet. Ze belde Reijn.

Krappe arbeidsmarkt

“We wilden het liefst vaste mensen aannemen, maar in deze krappe arbeidsmarkt vind je die niet zo snel. We hadden niet de tijd om daarop te wachten. Want een goede bezetting van de HR-afdeling is juist nu cruciaal. Tegenwoordig gaat het er in de HR om hoe je een aantrekkelijke werkgever kunt zijn. In de zorg is het moeilijk om goede mensen te vinden en te houden, dus dat is van groot belang voor het functioneren van onze organisatie.”

Leuke club

“In het verleden hebben er vaker mensen van Reijn bij SGE gewerkt. Ze kennen de cultuur hier, ze weten dat het een fijne organisatie is, en ook wat we hier nodig hebben. Andersom werkt het ook zo. De vaste mensen van SGE hebben goede ervaringen met mensen van Reijn. Dat schept vertrouwen en dat geeft rust.” 

Onderdeel van een grote club

“Het is ook een voordeel dat Reijn onderdeel is van de grote organisatie Driessen. Als er een vraagstuk is waar ze zelf geen antwoord op hebben, is er altijd wel iemand die wel weet hoe het zit.” 

Snel verbinding maken

“Ik merk dat de professionals van Reijn zich de cultuur snel eigen maken. Dat is ook wel de essentie van ons werk. Je moet gevoelig zijn voor de sfeer, snel verbinding kunnen maken. De mensen van Reijn luisteren naar wat de organisatie nodig heeft.”

Ademruimte

“De consultants van Reijn zorgen nu samen met de vaste mensen dat het HR-beleid bij Stroomz goed verloopt. Ondertussen is er tijd om op zoek te gaan naar geschikte vaste mensen.”

Over Stroomz

DOH en SGE vormen sinds 1 januari 2023 een nieuwe organisatie: Stroomz. De huisartsenorganisatie DOH en de multidisciplinaire eerstelijnsorganisatie SGE bundelen al geruime tijd de krachten. Daarom zetten DOH en SGE de stap naar één nieuwe organisatie. In de nieuwe organisatie wordt de kennis en de ervaringen nog breder gedeeld. Belangrijke onderwerpen, zoals toegankelijk zijn voor patiënten, aantrekkelijk zijn voor professionals en samen krachtig zijn in de regio, worden samen opgepakt.